VU CHGF Geografijos ir kraštotvarkos katedra jau daugiau nei dešimtmetį bendradarbiauja su Suomijos, Estijos, Latvijos, Švedijos ir Islandijos universitetais rengiant intensyvius mokymo kursus, finansuojamus „Nordplus“ programos. Kursuose, skirtuose įvairiems regioninio vystymosi klausimams, kasmet dalyvauja vyresniųjų kursų studentai ir dėstytojai.
 
2024.06.28
 
2024 m. „Nordplus“ kursai buvo organizuoti Islandijoje, į kuriuos studentai vyko kartu su prof. D. Burneika. Tyrimai Islandijos šiaurės pakrantėje leido ne tik susipažinti su specifinėmis mažėjančių pajūrio gyvenviečių ir bendruomenių problemomis, bet taip pat pamatyti ir unikalius Islandijos kraštovaizdžio ir jo kaitos bruožus. 2025 m. pavasarį kursų tematika keičiasi, studentai nagrinės žaliosios ekonomikos įtaką periferinių vietovių vystymuisi. Kursus numatoma rengti Suomijos šiaurinėse teritorijose.
 
Plačiau skaitykite čia.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos