Vadovaujant doc. dr. Jonui Volungevičiui ir dr. Laurynui Juknai Puvočiuose, Varėnos rajone, po antrų geografijos bakalauro studijų metų vyksta Ekogeografinė praktika. Joje studentai tiria visus kraštovaizdžio komponentus, fiksuoja duomenis GIS, vertina vietovės ekologinę būklę ir parengia pasiūlymus, kaip palaikyti esamą situaciją ar ją gerinti.
 
2024.07.05
 
Šiemet praktika vyksta Varėnos rajone, nuostabioje Vilniaus universiteto tyrimų bazėje.
 
2024.07.05 3
„Ekogeografinę praktiką pradėjome birželio 1 dieną. Išsyk padalinti brigadomis keliavome į savo tiriamuosius poligonus pasiskirstę „rolėmis“ – kraštovaizdininkas, geomorfologas, dirvožemininkas ir augalininkas. Kiekvienas savaip mokėmės pažinti gamtos ypatumus. Per dvi savaites (ir pora dienų) išsikasę po maždaug 40-45 duobes, baigėme lauko darbus, sėdome prie GIS'ų ir darbavomės ties žemėlapiais.
 
Per šias savaites linksmai leidome laiką miškuose ir pievose, susipažinome su įvairias gyvūnais (stirnos, briedžiai, drugeliai ir driežai), atradome pūvančią pamėlynavusią medžio šaką, pamatėme didelę augalų rūšių gausą! Brigados nariai „savo specialybės“ turėjo apmokyti kitus. Pavyzdžiui, augalininkės (kaip ir aš) mokė kitus savo brigados narius atskirti samanas, medžius ir žolinę augaliją.
 
Grįžus iš laukų dar reikėdavo sėsti prie darbų, tačiau vakarus leisdavome visai linksmai žaisdami tinklinį ar frisbį, ėjome į Puvočių stovyklavietę prie Merkio upės linksmai prie laužo pasėdėti ir paplepėti. Pažindinomės ir su aplink esančiomis įdomiomis vietomis, sužinojom, kad Meškos šikna yra aukštapelkė, išbandėme keleto ežerų vandenį. Veiklos čia turime daug, kartais sunku, bet tikrai linksma ir įdomu mokytis.“ – dalijasi Geografijos studentė Miglė.
 
2024.07.05 2
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos