2024.06.20

Pasirodė žinučių, kad prieš kurį laiką Ispanijos pietuose, Andalūzijoje, valdžia leido barams apmokestinti papildomu mokesčiu stalelius, kurie yra medžių šešėlyje. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad leido imti mokestį ir už stalelį saulėje, vis dėl to turbūt retas žmogus tokį pasirinks vis karštėjančiomis vasaromis, kuomet dienomis temperatūra to regiono miestuose jau reguliariai pasiekia 35 laipsnius Celsijaus. 

Praeita vasara ir Lietuvoje buvo nešalta – užfiksuota net 17 naujų šilčiausių dienų oro temperatūros rekordų. Kartą diskusijoje, kai bandžiau įtikinti, kad medžiai mieste reikalingi, man atsakė: nori medžių, važiuok į mišką. Bet ar susimąstome, kas užtikrina mūsų gerą gyvenimą mieste?

Ko gero, sakysite – visų pirma, tai patogūs ir kokybiški namai, geras ir lengvai pasiekiamas darbas, puikios vaikų ugdymo įstaigos. Tačiau gyvenamosios ar vaikų ugdymo aplinkos kokybę bei galimybes tvariai juos pasiekti, be kita ko, lemia ir brandūs medžiai. Visi puikiai žinome, kad tik jie yra pagrindiniai oro valymo filtrai, sugeriantys nesibaigiančią transporto taršą ar liūties vandenį, mažinantys karščio salos efektą prie namų ar įstaigų.

 Skaitykite daugiau čia: https://www.lrt.lt/naujienos/gyvenimas/13/2290642/ieva-misiune-jums-nereikia-to-medzio-mieste-o-saugos-dirzu-automobilyje-jums-reikia?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3sGXvI7IvOa-uma0X0onAMjAuJi_Dt-J8D8rvfdgEm9a9Nl6uXmI3MdhY_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos