kristalu chemija 3d 900x900
Vilniaus universiteto (VU) leidykla pristato naujieną – Chemijos ir geomokslų fakulteto Chemijos instituto mokslininkų prof. dr. (HP) Jurgio Barkausko ir doc. dr. Martyno Misevičiaus knygą „Kristalų chemija“.
 
Kristalų chemija nagrinėja kristalų struktūrą ir ryšius, egzistuojančius tarp atomų, molekulių ir jonų, šiuos parametrus siedama su kristalinių medžiagų savybėmis. Ši chemijos kryptis sudarė sąlygas vystytis tokioms technologiškai svarbioms sritims, kaip medžiagotyra, mineralogija, kietojo kūno fizika ir kt. Žinios apie kristalus ypač svarbios metalurgijoje, keramikoje, elektronikoje, šiuolaikinėje optikoje – srityse, kurios lemia šiuolaikinių technologijų pažangą. Be kristalų chemijos pagrindų neįsivaizduojamas ir išsamus chemijos išmanymas.
Vadovėlis parengtas pagal Vilniaus universitete Chemijos institute dėstomą Kristalų chemijos kursą, tačiau jame apžvelgiamos temos aktualios ir kitų sričių specialistams. Vadovėlį sudaro keturios dalys: Aprašomoji kristalų chemija, Simetrija, Kristalų analizė ir Realieji kristalai. 
Šiose dalyse nuo teorinio kristalų struktūros nagrinėjimo palaipsniui pereinama prie praktinių klausimų, aptariamos puslaidininkių ir kitų technologiškai svarbių kristalinių medžiagų ir mineralų savybės.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos