d6f93821 469c 4484 b066 7ccae0413d37 1

Nacionalinės inžinierių geologų draugijos pirmininkas doc. dr. Saulius Gadeikis

Draugija savo veiklą pradėjo nuo 1997 m., kai prof. K.Dundulio iniciatyva buvo sukurta Inžinierių geologų Lietuvos nacionalinė grupė. Pagrindinis motyvas – suburti inžinierių geologų, geotechnikų ir kitus inžinierinių geologinių tyrimuose, pamatų projektavime ir statybose, mokslinėje veikloje dirbančius specialistus, dalyvauti tarptautinėje inžinierių geologų (IAEG) organizacijoje, būti jos nariais, gauti informaciją, pakvietimus į konferencijas seminarus ir pan.

Per tuos metus draugijos nariai kartu su Lietuvos geotechnikų draugija (LGD) bei Geologijos įmonių asociacija (GIA) organizavo ir dalyvavo įvairiuose Lietuvos ir tarptautiniuose renginiuose, vedė seminarus, skaitė mokslinius ir informacinio pobūdžio pranešimus.

Visą tą laiką draugija buvo IAEG narė ir reguliariai mokėjo mokesčius. Prof. K.Dundulis buvo draugijos prezidentas, dr. S.Gadeikis – sekretorius.

2024 m. prof. K Dunduliui, kaip ir daugeliui mūsų kolegų senjorų išėjus anapilin, arba pasitraukus iš aktyvios profesinės veiklos, teko pilnai atnaujinti draugijos veiklą, peržiūrėti visus formalumus, susijusius su naujausiais įstatymų pakeitimais. Todėl šių metų liepos mėnesį S. Gadeikio iniciatyva buvo sukviesti kolegos norintys atnaujinti veiklą. Buvo registruoti nauji įstatai, išrinkta draugijos taryba, bei draugijos vadovas, juo tapo dr. S. Gadeikis.

Šiuo metu draugijoje yra 8 nariai steigėjai. Tikslai lieka tie patys – aktyviai dalyvauti mūsų profesinę veiklą reglamentuojančių teisinių dokumentų rengime, aptarimuose ir svarstymuose. Dalyvauti ekspertinėje veikloje. Viešinti informaciją ir žinias apie mūsų veiklą, skatinti ir remti jaunimą, dalyvauti tarptautiniuose renginiuose, siekti kad Lietuvos inžinierių geologų balsas būtų girdimas kuo garsiau ir plačiau.

Mielai pasinaudodami mūsų socialinių partnerių  (Vilnius Universiteto, žurnalo „Geologijos akiračiai“, Geologijos įmonių asociacija, Lietuvos geotechnikų draugijos, Geologų sąjungos, Lietuvos geologijos tarnybos) viešai erdvei prieinamomis komunikacijos priemonėmis kviečiame prisijungti ir kitus Lietuvos inžinierius geologus, hidrogeologus, geologus ir geotechnikus prie mūsų draugijos veiklos.

Draugijos rekvizitai

Nacionalinė inžinierių geologų draugija

Adresas: M.K.Čiurlionio g. 21, Vilnius,         LT-03101

Įmonės kodas 306949152

a.s LT23 7044 0901 1203 8611

SEB bankas

Metinis nario mokestis 50 eur.

 

Dėl dalyvavimo veikloje kreiptis į pirmininką dr. Saulių Gadeikį

+37068759245

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos