06.03

E. Kvietkauskas ryšį su chemija atrado dar mokyklos suole, vėlesnėse klasėse. Geri rezultatai vedė pirmyn ir galiausiai nulėmė būsimos karjeros pradžią. Šiuo metu VU Chemijos ir geomokslų fakulteto magistrantūros studentas sėkmingai dirba lazerinių technologijų skyriuje, dalyvauja studentų atstovybės veiklose ir siekia visapusiško tobulėjimo.

Kelionė į chemijos pasaulį: nuo mokyklos suolo iki lazerinių technologijų skyriaus

Chemikas prisimena, jog mokykloje stropiausias mokinys nebuvo, tačiau vėlesnėse klasėse pradėjo sektis chemija. Aplankiusi sėkmė suteikė motyvacijos mokytis ir galiausiai chemija tapo pirmu pasirinkimu renkantis studijų kelią. E. Kvietkauskui buvo svarbi laisvė rinktis studijų kryptį ir galimybė derinti studijas su darbu, būtent dėl šių priežasčių jis priėmė sprendimą tęsti studijas magistrantūroje.

Šiuo metu lazerinių technologijų skyriuje dirbantis mokslininkas pabrėžia, jog chemijos mokslas yra geras tarpininkas įvairiose veiklose: „Chemija yra tarpdisciplininis mokslas, kuriame susiduria fizika ir biologija. Man asmeniškai aktualesnis yra fizikos mokslas, taip pat mes, chemikai, rašydami baigiamuosius darbus susiduriame su aparatūra, paremta fizikos dėsniais. Taip pat daugelis baigiamųjų darbų yra susiję su biologiniais objektais, tad svarbios ir šio mokslo žinios. Kartais moksleiviai klausia: jei nepavyks medicina, ar chemija yra panaši į ją. Taip, nes chemija sieja ir fizikos, ir biologijos mokslus, todėl studijų metu yra susipažįstama su abiem. “

 

Laikas studentų atstovybėje ir ateities planai

Anot E. Kvietkausko, studentų atstovybė išugdė laiko planavimo įgūdžius, bendruomenėje atsirado naujų pažinčių ir naujų veiklų: „Turime tokių tradicijų, kaip laikraštis „Acetonas“ ir renginių ciklas „Chemijos ir Geomokslų dienos“, prie kurių linksma prisidėti ir juose dalyvauti. Įdomu stebėti, kaip vyksta organizavimo procesas ir prisidėti prie edukacinių ir pramoginių veiklų studentams kūrimo, tai visai malonus jausmas“, – su džiaugsmu sako pašnekovas.

Paklaustas apie ateities planus chemikas pasakoja, jog tikrai planuoja likti Lietuvoje, tačiau vis dar svarsto, kurioje tiksliai srityje norėtų būti. Taip pat E. Kvietkauskas atvirauja, jog planuoja tęsti studijas doktorantūroje.

 

Magistrantūros studijos kelias į aukštesnį atlyginimą ir profesinį tobulėjimą

Chemijos mokslo srities magistrantas nori atkreipti dėmesį į magistrantūros svarbą, kadangi dėl to daugėja galimybių dalyvauti įvairiuose projektuose ir sėkmingai tęsti ir akademines, ir profesines veiklas. Anot pašnekovo, magistrantūros studijos yra vienas iš varomųjų faktorių, kuris ne tik leidžia pretenduoti į aukštesnį atlyginimą, bet ir skatina profesinį tobulėjimą.

„Žmonėms kurie svarsto, ar verta studijuoti, įvardinčiau du svarbius dalykus. Pirma, kad labai lengva suderinti studijas su darbu, o antra, kad mokomuosius dalykus renkiesi pats, nesi priverstas mokytis to, ko nenori. Būsimiems studentams palinkėčiau toliau tobulėti ir mokytis, drąsiai rinktis sudėtingesnius dalykus, šie pasirinkimai gali nustebinti įdomumu ir padėti įgyti daugiau praktikos“, – patirtimi dalinasi pašnekovas.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos