img 5629

Siekiant glaudesnio bendradarbiavimo tarp mokyklų ir universiteto sausio 4 d. buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Vilniaus Žaros gimnazijos ir Chemijos ir geomokslų fakulteto. Sutartimi siekiama užtikrinti glaudesnius ryšius skleidžiant Universiteto idėjas, ugdant atsakingus Lietuvos piliečius ir suteikiant informaciją apie studijų Vilniaus universitete galimybes.

Sutartį pasirašė fakulteto dekanas prof. Aivaras Kareiva ir Vilniaus Žaros gimnazijos direktorė Konsuela Liaskovskaja. Ja fakultetas įsipareigoja esant galimybei priimti vizitams mokytojus ar moksleivius, atvykti į gimnaziją pristatyti universitetą ir studijų programas, dalyvauti bendruose renginiuose, projektuose ir kitose veiklose.

Reikšmingą vietą susitarime taip pat užima pedagogų kvalifikacijos kėlimas – gimnazijos mokytojai bus kviečiami į universiteto ir fakulteto organizuojamas tobulinimosi veiklas, o mokykla įsipareigoja suteikti galimybę atlikti praktiką pedagogikos gretutines studijas pasirinkusiems studentams.

Ši sutartis – jau ne pirmus metus trunkančio bendradarbiavimo rezultatas. Nemažai Vilniaus Žaros gimnazijos mokinių jau yra įstoję į Chemijos ir geomokslų fakultetą, o dar du dr. Anton Popov vadovaujami moksleiviai fakultete atlieka chemijos srities projektinius darbus. Tikimasi, kad pasirašyta sutartis paskatins mokinius dar aktyviau domėtis mokslu ir suteiks galimybių susipažinti su juo ne tik pamokų metu.

img 5594

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos