pranesimas

2022 m. gruodžio 12 d. (pirmadienį) 9:00 val. kviečiame pasiklausyti Chemijos ir geomokslų fakultete vyksiančių nuotolinių mokslinių pranešimų, kuriuos skaitys profesorius Hiroshi Kitagawa su moksline komanda (Division of Chemistry, Graduate School of Science, Kyoto University).

Profesorius Hiroshi Kitagawa yra išskirtinis mokslininkas, paskelbęs apie 500 mokslinių publikacijų neorganinės ir kieto kūno chemijos srityse. Už aukštus mokslo pasiekimus profesorius buvo apdovanotas Japonijos, Vokietijos, Kinijos ir Italijos mokslo premijomis. Beveik visos profesoriaus mokslinės publikacijos yra susijusios su įvairių junginių sinteze, jų elektroninių, magnetinių, katalizinių ir kitų savybių tyrimu bei susintetintų junginių panaudojimu.

Gruodžio 12 d. bus skaitomi šie pranešimai:

„Synthesis and catalytic property of high-entropy alloy nanoparticles“

„Compositional dependence of structures and catalytic activity for hydrogen evolution reaction of multi-element alloy nanoparticles“

„Study of multi-dimensional transformations in coordination polymer“

Prisijungimas prie nuotolinių pranešimų: bit.ly/3HgJEiJ

Su profesoriumi Hiroshi Kitagawa ir jo moksline grupe yra aktyviai bendradarbiaujama. Mokslinės stažuotės Japonijoje metu Kioto universitete taip pat lankėsi ir paskaitas skaitė Chemijos ir geomokslų fakulteto dekanas prof. habil. dr. Aivaras Kareiva.

kitagawa

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos