img 8843

Lapkričio 30 d. Chemijos institute svečiavosi mokytojai ir mokiniai iš Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijos, kartu su Vengrijos, Portugalijos ir Vokietijos mokyklomis įgyvendinantys ,,Erasmus+" programos mokyklų mainų partnerystės projektą „Scientify“.

„Scientify“ yra tarpdalykinė gamtos mokslų mokymo(si) programa panaudojant trumpalaikių projektų metodą. Lapkričio pabaigoje vyko mokinių mokymosi savaitė tema „Studijų rateliai gamtos mokslų mokymuisi“, kurios metu mokiniai, dirbdami tarptautinėse grupelėse, skaitė ir aptarinėjo straipsnius, susijusius su gamtos mokslų atradimais.

Prieš susitikdami mokiniai namų darbams turėjo perskaityti prof. Aivaro Kareivos rekomenduotus straipsnius apie Teodorą Grotusą ir jo darbus, o vėliau kartu diskutuoti apie tai, ką sužinojo, bei parengti pristatymus.

Atvykusiems svečiams dekanas pristatė fakultetą, aprodė laboratorijas. Išklausęs mokinių pristatymus prof. A. Kareiva pateikė jiems savo komentarus ir papildymus, paaiškino sudėtingesnes temas. Mokiniams ruošiantis dalyvauti Šiaulių STEAM centro veiklose apie tai, kokie augalų pigmentai dalyvauja fotosintezės procese ir šviesos savybes, dekanas paaiškino, kuo šios temos siejasi su T. Grotuso darbais.

Fakultete viešėję programos dalyviai džiaugėsi tarptautiniu bendradarbiavimu ir galimybe iš arčiau susipažinti su mokslo pasiekimais, patys skaityti ir analizuoti straipsnius bei patirti, kaip vyksta gamtos mokslų studijos.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos