ma egle ezerskyte 

  1. Kas paskatino rinktis magistro studijas VU?

Studijų kokybė, studijų grafiko lankstumas. Dalykus, kuriuos galima rinktis pačiam, dėsto srities ekspertai, kurie į studentus žiūri kaip į kolegas bei prisitaiko prie jų mokymosi ritmo.

  1. Kodėl verta studijuoti magistrą?

Įgytas magistro laipsnis ne tik pagilina dalykines žinias bei įgūdžius, padeda įsitvirtinti poziciją darbo rinkoje, joje atveria daugiau galimybių, bet ir plečia akiratį, lavina loginį, analitinį mąstymą, bendrąja prasme ugdo asmenybę.

 

  1. Kokias savo savybes ar įgūdžius padėjo atrasti/patobulinti magistro studijos?

Magistro studijos labiausiai padėjo patobulinti laiko planavimo (studijavau, vykdžiau mokslinę veiklą bei dirbau) ir praktinio darbo laboratorijoje, duomenų analizavimo ir sisteminimo įgūdžius.

 

  1. Ką parekomenduotumėte žmogui, kuris dvejoja rinktis ar nesirinkti magistro studijas? Ir ką būtumėte norėję išgirsti pats, kas padėtų apsispręsti studijuoti?

Rekomenduočiau įvertinti ar patį žmogų tenkina turimos dalykinės žinios, gebėjimų lygis ir karjeros galimybės baigus bakalauro studijas, ar to pakanka. Nuoširdžiai sau atsakius – priimti sprendimą.

Pati jau stodama į bakalauro studijas žinojau, kad tęsiu mokymąsi ir magistro programoje, taigi patarimų nelaukiau.

 

  1. Ar pavyksta studijas suderinti su darbu? Ar magistro diplomas leidžia jaustis pranašesniu darbo rinkoje?

Pavyksta, nes studijų grafikas yra labai lankstus, dėstytojai atsižvelgia į dirbančiųjų galimybes ir yra linkę prisitaikyti.

Magistro diplomas tikrai leidžia jaustis pranašesniu darbo rinkoje, ypač siekiant dirbti norimą darbą arba norint užimti aukštesnės kvalifikacijos ir universalesnių įgūdžių reikalaujančias pozicijas.

 

  1. Kaip darbdavys žiūri į pasirinkimą studijuoti magistrą?

Mano darbdaviai labai palankiai vertino mano pasirinkimą studijuoti  magistrą, sudarė visas galimybes darbines veiklas derinti prie studijų veiklų. Kiek tenka girdėti iš kitų dirbančių kolegų magistrantų, vis daugiau darbdavių yra linkę prisitaikyti prie dirbančio studento ritmo.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos