biochemija vitas

Šeštus metus iš eilės „Investuok Lietuvoje“ vykdomo projekto „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklas šiemet suteiktas ir Vilniaus universiteto (VU) Chemijos ir geomokslų fakulteto vykdomai nanomedžiagų chemijos bakalauro studijų programai.

„Investors‘ Spotlight“ projekto metu VšĮ „Investuok Lietuvoje“ nagrinėja investuotojų poreikius, kurių svarbus aspektas yra rengiamų specialistų kompetencijų atitiktis verslo poreikiams. Kokybės ženklo suteikimas nanomedžiagų chemijos studijų programai rodo, kad VU rengiami specialistai yra tinkamai paruošiami darbo rinkai ir atitinka darbdavių keliamus reikalavimus.

Vykdant projektą kartu su UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“, UAB „Dermofaktorius“ („Manilla“), UAB „Sanobiotec, R&D“, UAB „Teltonika“ ir UAB „Eurofins Labtarna Lietuva“ atstovais buvo peržiūrėtas studijų programos turinys ir mokymo metodai, pateiktos rekomendacijos dėl programos tobulinimo atsižvelgiant į darbo rinkos poreikius.

„Projekto metu diskusijose su verslo atstovais išgirdome jų išsakytus lūkesčius, koks absolventas laukiamas darbo rinkoje, kokios žinios, įgūdžiai ir kompetencijos yra reikalingos šiuolaikinėse aukštųjų technologijų įmonėse. Toks studijų programų tobulinimo kelias, manau, yra naudingas tiek švietimo įstaigoms, tiek verslui“, – sako VU Chemijos ir geomokslų fakulteto dekanė prof. Aldona Beganskienė.

Jai antrino ir UAB „Dermofaktorius“ vyriausioji pirkimų vadovė Justina Gružauskaitė pabrėždama, kad toks bendradarbiavimas svarbus ne tik studentams, bet ir atsakingam verslui: „UAB „Dermofaktoriaus“, kaip tvarumo principais paremto verslo tikslas yra visapusiškai rūpintis aplinka, nepamirštant ir socialinių, ir edukacinių mūsų aplinkoje veikiančių procesų. Tai reiškia, kad esame atsakingi ir tiek, kiek įmanoma, siekiame prisidėti prie tinkamo svarbių specialistų pasirengimo ir praktinio jų žinių pritaikymo darbo rinkoje, pačių studentų ateities darbo pozicijose.

„Investuok Lietuvoje“ regionų plėtros projektų vadovės Akvilės Naginionytės teigimu, užmegztas VU ir įmonių dialogas ateityje bus naudingas abiem pusėms:  „Visada džiaugiamės, kai pavyksta paskatinti bendradarbiauti verslą ir aukštąjį mokslą. „Investors’ Spotlight“ ženklelio suteikimas parodo, kad nanomedžiagų chemijos programos studentai yra reikalingi ir aktualūs darbo rinkoje. Tą pabrėžė ir visi studijų programos peržiūroje dalyvavę įmonių atstovai. Svarbu paminėti, kad peržiūroje buvo pateiktos ir konkrečios rekomendacijos, kaip reikėtų pastiprinti programos turinį. Džiugu, kad programos vadovai į tai atsižvelgė, ir tikimės, jog „Investors’ Spotlight“ ženklelis ne tik padės išlaikyti užmegztus ryšius su darbdaviais, bet ir pritrauks daugiau studentų į šią aktualią studijų programą kitais metais.“

Be Lietuvoje jau veikiančių chemijos pramonės įmonių, gaminančių trąšas, kosmetiką, buitinę chemiją, vaistus ir kt., šalis turi ambicingą tikslą iki 2030-ųjų tapti viena lyderiaujančių regiono valstybių gyvybės mokslų srityje ir pasiekti, kad šis sektorius generuotų 5 proc. BVP. VU – viena iš nedaugelio aukštųjų mokyklų, rengiančių mokslui ir darbo rinkai reikalingus chemijos specialistus. Todėl „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklo suteikimas rodo, kad VU gali reikšmingai prisidėti įgyvendinant tiek verslo, tiek valstybės strateginius planus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos