twinning

„Arqus Twinning“ siekia sustiprinti su dalyku susijusi darbuotojų ir studentų bendradarbiavimą bei sudaryti galimybės vykdyti bendrą mokymosi ir mokymo veiklą, bandant trumpalaikio judumo programas, teikiant pirmenybę socialinių ir humanitarinių mokslų bei STEM disciplinoms.

 

„Arqus Twinning“ siūlomas susigiminiavimas yra suvokiamas kaip komandos, susidedančios iš 1 mokytojo (dėstytojo) ir 3-6 studentų, vykimo į kitą, tos pačios srities, partnerių instituciją. Vizito trukmė: 3-5 dienos (+2 papildomos dienos kelionei).

„Arqus Twinnig“ veikla gali skirtis pagal savo tipą. Tai gali būti stažuotės, grupinės kelionės, dalyvavimas tarptautiniuose konkursuose, bendri seminarai, vasaros mokyklos, grupiniai projektai ir kt. Ši veikla gali būti įgyvendinta vykdant įprastą (fizinę) ar mišrią „Arqus Twinnig“ veiklą. Pavyzdžiui:

  • 6 studentai ir jų dėstytojai iš Bergeno 5 dienoms keliauja į Grenadą surengti seminarų su savo kolegomis ir palyginti visuomenės sąveiką skirtingose šalyse.
  • Verslo administravimo programos studentai Vilniuje praktiškai kuria bendrą praktinį projektą su studentais iš Leipcigo. Pasibaigus projektui, vilnietis mokslininkas 3 dienas su 6 mokiniais keliauja į Leipcigą, kad užbaigtų ir pristatytų projekto rezultatus verslo įmonei.

Finansavimas:

Didžiausią projekto finansuojama dotacija gali būti skiriama grupei, kurią sudaro vienas dėstytojas ir 6 studentai.

Kelionės išlaidos: 400 eurų vienam asmeniui. Individuali parama: 120 eurų per diena, apimanti visą vizito trukmę (3-5 dienos, plius papildomos 2 dienos kelionei (kelionės dienos bus padengtos iš dalies -50%)).

Paraiškų pildymo terminas: nuo 2020 m. spalio 15 d. iki 2020 m gruodžio 31 d.

„Arqus Twinning“ projektų vykdymo pradžia – 2021 m. vasaris. Pabaiga – 2022 m. rugsėjo pabaiga.

Atrankos kriterijai:

  • pirmenybė teikiama socialinių, humanitarinių bei STEM mokslų disciplinoms. Bus svarstomos ir kitų disciplinų paraiškos,
  • veiklos tvarumas (ankstesnė bendra veikla su priimančiuoju universitetu arba tolesnė veikla po „Arqus Twinnig“),
  • veiklos nauda priimančioms ir siunčiančioms organizacijoms,
  • pareiškėjo mokymo patirtis.

Daugiau informacijos bei paraiškų formas rasite adresu https://www.arqus-alliance.eu/news/arqus-twinning-call-2020 arba paštu

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos